Pullonkeräys

Hurissalon koulun vanhempaintoimikunta ideoi pullokeräyksen, joista saadut varat käytettiin koulun hyväksi, mm. lasten leirikoulutoimintaan. Koulu lakkautettiin keväällä 2011. Pullonkeräyspiste oli ja on edelleen jätepisteellä.

Vanhempaintoimikunta luovutti pullonkeräystoiminnan Kyläyhdistykselle 1.5.2011 alkaen.

Keräyksellä saatavilla varoilla katetaan HurissaloTalon (koulutalon uusi nimi) ylläpidosta aiheutuvia kuluja, joista suurin on sähkölasku.

25.6.2014 Pullokeräyspisteen uusi keräyssäiliö toimii loistavasti. Kiitos Rauno Tikalle entisen tilatankin tuunaustoimenpiteistä. Säiliö on riittävän tilava ja siihen voi palauttaa tölkkejä ja pulloja sekä irrallisina että muovikasseissa. Pieni kaunis pyyntö olisi ihmisille: pudottakaa säiliöön vain pantillisia tölkkejä ja pulloja, se näet nopeuttaisi säiliön tyhjennystyötä. Kiitos!

27.5.2014 Vuonna 2013 panttirahatulot riittivät reilusti sähkolaskuun ja niillä pystyttiin tekemään myös muita hankintoja Talolle ja kyläyhdistykselle. Kiitos jälleen kerran kaikille lahjoittajille! Mainittakoon, että vuodelle 2014 budjetoitiin panttituloiksi 2500€, mikä on kohtalaisen kunnianhimoinen tavoite. Mutta ylittyihän se viime vuonnakin. Pienistä puroistahan se kasvaa isokin virta.  

16.7.2013 Kiitos kaikille keräyspisteeseen pantteja tuoville ihmisille!! Olette tukeneet talotoimintaa todella kiitettävästi.

Pullokeräyspisteen tilanteesta ei ole raportoitu kovinkaan usein, mutta se ei suinkaan tarkoita, etteikö siellä koko ajan tapahtuisi! Välillä on kovinkin vilkasta. Eikä aina niin myönteisessä mielessä. Kevätkesästä saimme käyttöön Rauno Tikan tekemän tölkkihäkin, johon on tarkoitus kerätä irtotölkit. Tosi toimiva ratkaisu, mutta se joutui ilkivallan kohteeksi heti uutuuttaan. Korjaustoimenpiteiden jälkeen se on saanut olla ehjänä, mutta jollain merkillisellä tavalla sieltä on koko ajan hävinnyt tölkkejä. Ja muutenkin keräyspisteeltä on yhteiseksi hyväksi (kaikkien kyläläisten ja vapaa-ajan asukkaiden) tuodut tölkit ja pullot lähteneet jonkun yksittäiseksi hyödyksi. Ei kiva juttu käydä kurkkimassa tyhjennettyjä paljuja, varsinkin kun etukäteen tietää, että ne parituntia aiemmin oli täynnä. Tämä on tosi ikävää, surullista ja harmillistakin. Olemmekin nyt päättäneet valvoa paikkaa silloin tällöin kameran kanssa. 
Asiasta on keskusteltu virkavallan kanssa useaan otteeseen ja käyty läpi eri toimintavaihtoehtoja.    

17.10.2012 Kuluneen reilun puolenvuoden aikana tullut pullonkeräystuotto riittää hyvinkin puoleen sähkölaskusta. Olemme myös hankkineet näillä keräysvaroilla Talolle astioita, lisää pöytiä ja tuoleja. Olemme kiitollisia tuestanne!
Talon sähkölaskusta ja muusta ns.normaalista käyttökuluista ja ylläpidosta huolehtiminen on se vuokra, jota sopimuksen mukaan toistaiseksi Puumalan kunnalle maksamme Hurissalo-Talon käytöstä.

2.3.2012 Pullonkeräys on tuottanut reilusti kolmanneksen talon sähkölaskusta eli ei mikään pieni raha.                                                             

Säiliöitä tyhjennettäessä kummastuttaa säiliöön kuulumattomat esineet. Pullojen seasta on löytynyt mm. appelsiininkuoria, lasia, lasten vaippoja kasseittain, auton tuhkakupin sisältö ym. sinne kuulumatonta. Toivomme, että lajittelutarkkuus kasvaa nykyisestä.

19.3.2012 Toisesta ongelmasta keräyspisteellä en kirjoita mielelläni, mutta teen sen yhteisen hyvän nimissä. Kun pullojen keräys siirtyi kyläyhdistykselle, alkoi laatikoista kadota pulloja pussikaupalla; pahimmillaan laatikot olivat tyhjiä, vaikka ne olisivat tunti aiemmin olleet täynnä. Toisin sanoen jotkut käyvät tyhjentämässä säiliöt omin lupineen ja käyttävät rahat omiin tarkoituksiinsa. Tälle omin luvin ottamiselle on olemassa oikea nimikin ja se on varastaminen. Varkaus on rangaistava teko. Tiedossamme on joitakin henkilöitä, jotka ova tätä "oman käden oikeutta" käyttäneet. Hallituksella on harkinnassa riistakameran hankkiminen paikalle, jonka avulla pystyisimme saattamaan syylliset vastuusen. Toivottavasti tähän ei tarvitse mennä. Yhdistyksen puolesta säiliöitä tyhjentävät hallituksen jäsenet, yleensä Irja tai Kirsi