Tiedote Hurissalon tulevaisuusseminaarista

10.3.2019

Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana. K1 yhdistykset ja K2 yksityiset.
Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana. K1 yhdistykset ja K2 yksityiset.

Hurissalon tulevaisuusseminaari

 

Hurissalon tulevaisuusseminaari täytti HurissaloTalon la 9.3. Paikalle saapui kyläläisiä ja kesäasukkaita sekä lehdistön edustajat. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Seija Ikonen avasi tilaisuuden ja jakoi puheenvuoroja halukkaille.

Kyläyhdistyksen ja Harrastajateatterin edustajat kertoivat lähimenneisyyden tapahtumista sekä some- ja sähköpostiviesteistä, joita yhdistykset ovat parin viime vuoden aikana saaneet. Todettiin, että ed. mainitut asiat ovat kuormittaneen yhdistyksiä kohtuuttomasti.

HurissaloTalon halkomisprosessi on nyt päätöksessä. Ohessa olevasta kartasta näkyy MML: n laatima alueen jakosuunnitelma. K1 alue (Notkola) jää yhdistyksille ja K2 alue (Kenttä) menee kuudelle yksityiselle omistajalle. Lisäksi yhdistykset maksavat yksityisille yhteensä yli 6000 euroa.

Yhdistyksille jäävällä alueella on HurissaloTalo piharakennuksineen, urheilukenttä sekä teatterin alue.

Kaikkineen tämä prosessi on tullut maksamaan yhdistyksille n. 20 000 euroa!

Nyt on kuitenkin aika katsoa tulevaisuuteen. Yhdistyksillä on vireillä kaksi eri hanketta liittyen HurissaloTalon ja sen pihapiirin uudistukseen. Tärkeänä asiana yhdistykset pitävät myös alueen turvallisuutta ja myös tähän asiaan on tulossa parannusta. Hankkeiden toteutuminen suunnitellussa laajuudessa edellyttää, että hankkeet saavat hankerahoituksen. Näistä suunnitelmista tilaisuudessa kertoi kyläyhdistyksen sihteeri Riitta Muuronen.

Tilaisuudessa keskusteltiin myös paljon tulevista tapahtumista ja tulevista kursseista / koulutuksista, joita HurissaloTalolle on tulossa. Paikalla olijat esittivät paljon toiveita ja ehdotuksia. Yhdistykset pyrkivät toteuttamaan niitä mahdollisuuksien mukaan.

 

Tässä muutama tilaisuudessa tullut ehdotus:

Kylän elinvoimaisuuden edistämiseksi Talolla voisi olla nettiyhteys ja tulostusmahdollisuus. Tästä hyötyisivät kaikki talon käyttäjät ja se mahdollistaisi vaikkapa etätyön.

Esim. pyöräilijöille yöpymismahdollisuus.

Ensiapukaappi.

Pyörätuoliramppi etuovelle.

Omaelämäkerta, muisto ja muistelot -kurssi.

HurissaloTalon sijaan Kylätalon nimen käyttöönotto.

Peli-iltoja lautapelien merkeissä.

Kesätori / syystori talon pihalle.

Joogakurssi

 

Tulossa olevia tapahtumia:

Lämpimät voileivät kurssi miehille 23.3.

Pääsiäisvalkeat 20.4.

Juoksutapahtuma (Ruokotaipaleen ponnistus) 8.6.

Kesäteatteri 27.6.-1.8.

Wanhat Wermeet 3.8.

Puurojuhla 14.12.

 

Tapahtumista ja kursseista tiedotetaan Sale sanomissa, facebookissa Hyvän mielen Hurissalo -sivuilla ja näillä Hurissalon kotisivuilla.

Toiveita ja ideoita otetaan vastaan jatkossakin.

 

Paljon on siis suunnitelmia ja paljon on tehtävää, mutta yhdessä niistä selvitään. Tulevien hankkeiden myötä talkoolaisia tarvitaan ja halukkaat voivat ottaa yhdistyksiin yhteyttä.

Yhdistykset KIITTÄVÄT kaikkia kyläläisiä ja kesäasukkaita tuesta, jota olemme Teiltä saaneet. Ilman Teitä ei olisi yhdistyksiä.

Muistetaan vielä, että HurissaloTalo on meidän kaikkien yhteinen talo. Pidetään siitä yhdessä hyvää huolta.

 

HKY ja HHT