Tapahtumakesä alkaa mätsäreillä!

4.6.2023


Jo perinteeksi muodostunut hyvän mielen Match Show Hurissalossa, Hurissalon kylätalon pihapiirissä. Tapahtuma alkaa klo 9.00 ilmoittautumisella ja kehät starttaavat klo 10.00.

Hurissalon kolmannet koirien mätsärit järjestetään sunnuntaina 18.6.2023. Match show on leikkimielinen koiranäyttely, johon tavallisista näyttelyistä poiketen voivat osallistua kaikenikäiset ja -rotuiset eläimet, myös sekarotuiset. Tapahtuma on laajentunut sisällöltään vuosittain ja myös tulevalle kesälle on luvassa uutuuksia. 

Perinteiset osallistumisluokat jaetaan isoihin ja pieniin koiriin ja molemmissa erikseen pentuihin sekä aikuisiin. Nuoremmille osallistujille on omat luokkansa; junior handler on suunnattu nuorille, jotka ohjaavat jo osaavasti ja harjaantuneesti koiraa. Pienemmille lapsille on lapsi ja koira -luokka, jossa harjoitellaan vielä koiran käsittelytaitoja. Lisäksi on tarjolla myös lapsi ja lelukoira -luokka, johon aivan pienimmätkin voivat osallistua pehmolelun kanssa. Viime kesänä Hurissalon mätsäreissä oli ensimmäistä kertaa tarjolla myös humoristinen Äijä ja piski -luokka, joka olikin tapahtuman suosituin osallistujamäärältään. Näiden kaikkien lisäksi tulevana kesänä järjestetään vielä yksi uusi luokka, joka on koirien parikilpailu. Perinteisistä luokista voittajat pääsevät vielä lisäksi Best in show -kehään, jossa valitaan päivän paras koira. 

Koska luokkia on paljon, aikaa on varattu useamman tunnin verran kehien läpikäyntiin. Toimettomana ei kuitenkaan tarvitse olla silloinkaan, kun oma luokka ei ole käynnissä. Kylätalon laajalla piha-alueella järjestetään myös tutustumista muuhunkin koiraharrastamiseen. Agilitya pääsee kokeilemaan temppuradalla ja paikalla on kaverikoira -toiminnan esittelyä. Uutena ohjelmana tapahtumassa on koirille lässyttämiskilpailu! Koko tapahtuman ajan paikalla palvelee pieni kahvipuffetti ja alueelle on somistettu myös koirien kuvauspiste. 

Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy ja paikalle voi tulla koiran kanssa, vaikkei osallistuisikaan mihinkään luokkaan. Ainoa vaatimus on koiran rokotustodistus, joka tulee olla mukana jokaisella alueelle saapuvalla koiralla.