Vuosikatsaus

Kyläyhdistyksen hallituksen kokoama katsaus kuluneeseen vuoteen ja vuosikokouksien väliseen ajanjaksoon.

Edellinen kyläyhdistyksen vuosikokous oli 5. maaliskuuta 2017, jossa valittiin kyläyhdistykselle uusi hallitus. Syyskuun 3. päivä 2017 pidettiin ylimääräinen kokous Jussi-Veikko Piskosen ja joidenkin muiden jäsenten vaatimuksesta, jossa mm. esitettiin epäluottamusta hallitusta kohtaan, ja sen erottamista. Kokouksessa asiasta äänestettiin ja hallitus sai kyläyhdistyksen jäseniltä selkeän luottamuksen jatkaa toimintaansa.

Lienee turha kierrellä sitä tosiasiaa, että tilanne Hurissalossa on näyttänyt riitaisalta ja eripuraiselta myös kuluneena ajanjaksona. Ylipääsemättömien näkemyserojen vuoksi olemme joutuneet pyytämään ulkopuolista apua tilanteen ratkaisemiseksi.

Jo viime keväänä haimme Käräjäoikeuden kautta uskottua miestä asiaa ratkomaan. Käräjäoikeuden tuomarin pitkäaikaisesta sairastelusta johtuen käsittely on siirtynyt turhan pitkälle. Loppuvuodesta läksimme Jussi-Veikko Piskosen ehdotuksesta hakemaan apua Mikkelin Sovittelutoimistosta. Toimme sinne ehdotuksemme mahdollisesta yhteistyöstä ja teimme ehdotuksia mm. siitä, miten HurissaloTalon päätöksenteko, huolto ja hoito sekä maksuliikenne saataisiin sujuvaksi. Vastapuolelta emme ole sovitteluehdotusta saaneet tähän päivään mennessä, mikä meitä kovasti ihmetyttää, koska rahasiirrot yhdistyksiltä Kiinteistöyhtymä HurissaloTalolle ovat olleet yksi erimielisyyksien syitä.

Tämän hetkinen tilanne on, että olemme päätyneet hakemaan halkomis-toimenpidettä Maanmittauslaitokselta Käräjäoikeuden käsittelyn viivästymisen vuoksi.

Tilanteesta huolimatta emme aio pureutua erimielisyyksien syihin ja yksittäisiin tapahtumiin sen syvemmin. Sen sijaan toteamme, että kyläyhdistyksen ja kaikkien muiden alueen toimijoiden keskinäinen yhteistyö on ollut toimivaa ja saumatonta. Olemme olleet mukana järjestämässä useita tapahtumia kyläläisille ja vapaa-ajan asukkaille huolimatta siitä, että toimintaamme on yritetty hankaloittaa monin tavoin. Väittäisimme kuitenkin, että toimintaamme ei vastusteta kovin laajalla rintamalla, vaan sitä on tehnyt lähinnä 3-4 henkilön ryhmä, joka on harrastanut myös epäasiallista viestittelyä niin yksityisellä facebook-sivustolla kuin sähköposteissakin.

On syytä kuitenkin palauttaa mieleen niitä positiivisia tapahtumia, joita kyläyhdistys Harrastajateatterin ja muiden alueen yhdistysten kanssa ovat vuoden mittaan järjestäneet. Kuten Harrastajateatterin katsojaennätykset lyönyt kesänäytelmä, Hurissalon Hölkkä -tapahtuma, WanhatWermeet, Suomi 100  -tapahtuma, Puurojuhla/Kauneimmat joululaulut -tapahtuma sekä Pääsiäisvalkeat kokkoineen, joka tänäkin vuonna keräsi lähes 120 kävijää.

Kiittäisimmekin osallistuneita, niin yhdistyksen jäseniä kuin sen ulkopuolisia henkilöitä, sekä erityisesti Marttoja iloisesta talkoohengestä.

Uskomme, että tapahtumat saavat jatkoa myös tulevana kautena. Otamme mielellämme vastaan ideoita ja uusia innokkaita toimijoita.