Liikunta ja nähtävyydet

Hurissalon pururata

Talvella 2,3 km:n  pururadalla on valaistu hiihtolatu.
Lisätiedot ja kartta.


Frisbeegolf

Frisbeegolf rata on siirtynyt Hurissalon pururadalta Kylätalon pihapiiriin. Rata on aina vapaassa käytössä, kun talolla ei ole muita tapahtumia/yksityistilaisuuksia.

 

Kuntosali

Hurissalon kylätalolla on kuntosali kaikkien käytettävissä. Maksu 2 e/kerta. Kuntosalimaksun voi maksaa kuntosalilla olevaan lippaaseen tai Sale Hurissaloon. 
 

Tennis

Tennis entisen koulun kentällä jatkuu vanhaan tapaan. Maapohjan uudet omistajat ovat antaneet tenniskentän kyläläisten käyttöön, ja tänä vuonna kentän käyttö on ilmainen kunhan vain pelaajat siivoavat jälkensä poislähtiessään.

 

Lainasto

Lainastosta löydät kirjoja, lehtiä, cd-levyjä, dvd-leffoja sekä liikuntavälineitä. Liikuntavälineiden valikoima: Tennismailat, Jalkapallo, lentopallo ja lentopalloverkko, Frisbeegolfkiekkoja, Petanque, tikkataulu, Sulkapallomailat ja -verkko, Kroketti, koripallo, Mölkky ja salkopallo. Niitä suositellaan käytettäväksi kylätalon piha-alueella. Muita tavaroita voit sen sijaan tuoda / viedä / lainata kotiin ja mökille tarpeen mukaan.

 

Tollonvuoren kiipeilykallio

Tollonvuoren kallioalueella on noin kaksikymmentä kiipeilyreittiä, joiden korkeus vaihtelee 10-25 m.
Lisätietoja.


Nähtävyydet

Hurissalon nähtävyydet, mm. Haukkovuori, Rakokivet ja Tollonvuori karttoineen löytyvät Saimaa geopark -kohteista.


Saaristoreitti

Puumalan upea 60 km:n pituinen maisemareitti avattiin kesällä 2017 polku- ja moottoripyöräilijöille. Reitti kulkee Hurissalon ja Lintusalon saarien väliä Norppa II -pyörälautalla.

Lintusalo – Hurissalo – Lintusalo

Norppa II liikennöi päivittäin sekä Lintusalosta että Hurissalosta. Lintusalon laituri on osoitteessa Nestorinranta, Lintusalontie 1661 A. Laiturin koordinaatit ovat 61° 25,8′, 28°00,1′. Hurissalossa aluksen laituri sijaitsee Kivisalmessa, Hurissalontie 390. Yhteysalukselle mahtuu 20 matkustajaa polkupyörineen. Moottoripyöriä mahtuu kerrallaan enintään kahdeksan. Autoja lautta ei voi kuljettaa. Lauttamatka kestää 40-60 minuuttia sääolosuhteista riippuen.

Hinnat (yhdensuuntainen matka)

Polkupyöräilijä: 17 €
Moottoripyörän lisämaksu: 5 €

Lapsi 4-15v. (sis. polkupyörän): 10 € (alle 4v. lapsi maksutta kun matkustaa aikuisen sylissä.)

Pyörälauttapaikka varataan ja maksetaan verkossa. Linkki verkkokauppaan https://www.matkahuolto.fi/

Ohjeet varaamiseen Pyörälauttojen lipunmyynnin ohjeet